DE KWALITEIT VAN DE BIJ IS: NIEUW LEVEN BRENGEN
HOE ZIT DAT BIJ JOU?

‘Door iets kleins te doen bereik je grootse resultaten. Leer van
onze scheppingskracht en voel hoe de liefde
gaat stromen.’

HET TALENT VAN DE BIJ

NIEUW LEVEN BRENGEN: Bijen bestuiven bloemen zodat er fruit en groente tot leven komt. De economische waarde van dit bijenwerk bedraagt naar schatting wereldwijd ongeveer 265 miljard euro per jaar. Bestuiving door insecten zorgt voor 1/3 van al ons voedsel! Ook zorgen bijen voor heerlijke honing. Echte scheppers zijn het.

CHALLENGE

Hoe kun je nieuw leven brengen? Waarmee ben jij de wereld van dienst? Wat zou jij willen ‘bevruchten’ waardoor iets nieuws tot leven kan komen?  Omschrijf het voor jezelf en ga ermee aan de slag. Je kunt deze oefening ook samen met een maatje doen, zodat je elkaar kunt stimuleren vandaag.

BEDREIGING BIJ

Bijen lopen risico om uit te sterven. Dat komt o.a. door het gebruik van pesticiden en andere bestrijdingsmiddelen. Door de verdwijning en versnippering van natuur en open ruimtes is er minder voedsel voor de bijen en vinden wilde bijen bovendien minder beschutting en nestplaatsen.

MEER CHALLENGES?

Er zijn nog 250 NIEUWE DIERENCHALLENGES om zelf of samen te doen! Deze staan in het boek Dierenwijsheid dat je hier kunt  bekijken.