DE KWALITEIT VAN DE KIP IS: STRUCTUUR BRENGEN
HOE ZIT DAT BIJ JOU?

‘‘Ik breng structuur aan in mijn leven. Zo verspil
ik geen energie en kan ik mijn mogelijkheden
maximaal benutten.’

HET TALENT VAN DE KIP

STRUCTUUR BRENGEN: Orde houdt kippen in conditie. Wakker worden, eten, scharrelen, je afzonderen om je ei te leggen, zonnebaden, slapen. Kippen leven in een hiërarchie. Hun plaats in de ‘kiporde’ bepaalt wie wanneer mag eten. Een kip weet van 100 soortgenoten hun positie in de groep.

CHALLENGE

Kijk naar je dag. Zit er structuur in je dag? Kan je met jouw dagstructuur je mogelijkheden optimaal benutten? Maak voor jezelf een nieuwe dagstructuur als je niet tevreden bent over de huidige en probeer deze vandaag uit. Misschien wil je vroeger opstaan, elke dag 1 uur lezen, sporten, een wandeling maken, je kinderen voorlezen op een vast tijdstip, iets leuks met je partner doen?

BEDREIGING KIP

De meeste legkippen krijgen nooit frisse lucht en verlaten hun kooi één keer: voor de slacht. De kale legbatterij is zo klein dat ze hun vleugels niet kunnen uitslaan en nauwelijks kunnen draaien. Er ontstaan makkelijk ziektes. De hennen kunnen hun natuurlijk gedrag niet uiten, zoals een nest bouwen. Dit veroorzaakt veel stress. Vleeskippen worden geslacht als ze 6 weken zijn.

MEER CHALLENGES?

Er zijn nog 250 NIEUWE DIERENCHALLENGES om zelf of samen te doen! Deze staan in het boek Dierenwijsheid dat je hier kunt  bekijken.