DE KWALITEIT VAN DE OLIFANT IS: ELKAAR HELPEN
HOE ZIT DAT BIJ JOU?

‘Wij helpen elkaar. Ik doe altijd wat voor iedereen
op dat moment het beste is.’

TALENT OLIFANT

ELKAAR HELPEN: Als een olifant ziek is dan past de groep het tempo daarop aan. Volwassen olifanten zorgen voor gewonde dieren. Als een olifant sterft komen alle leden van de groep om hem heen staan, ze troosten hem met hun slurf en raken hem aan.

CHALLENGE

Vandaag ga je… helpen!  Je gaat als het ware in de ‘helpstand’ bij alles wat je tegenkomt. Kruip in de huid van de olifant en neem waar wat er met je gebeurt. Hoe voelt het om te helpen? Volgens Fransiscus van Assisi heeft het geven het ontvangen in zich. Klopt dat voor jou? Neem waar en omschrijf je bevindingen. Misschien beviel het wel zo goed dat je elke week een middagje in de helpstand gaat. Misschien ook niet … 🙂

BEDREIGING

Per jaar worden tienduizenden op gruwelijke wijze olifanten gedood voor hun kostbare ivoor. Door de komst van wegen, akkers, huizen hebben de grote olifanten steeds minder ruimte. Ze leven daardoor vaak te dicht op mensen met als gevolg dat ze oogsten, gebouwen en soms een mens platlopen. In sommige zuidelijk Afrikaanse landen worden ze daarom legaal afgeschoten.

MEER CHALLENGES?

Er zijn nog 250 NIEUWE DIERENCHALLENGES om zelf of samen te doen! Deze staan in het boek Dierenwijsheid dat je hier kunt  bekijken.