Leren door dieren voor meer succes als coach, docent of trainer Leren door dieren voor meer succes als coach, docent of trainer

TEAMROLLEN VOOR TALENT

Teambuilding spellen met dieren als metafoor. Door deze vragen aan jezelf en aan anderen te stellen kom je er achter wat ieders rol is in het team. Ook ontdek je welke rollen te weinig of teveel zijn vertegenwoordigd. Na afloop van deze oefening ken je elkaars teamrol en kwaliteiten. Hierdoor kun heel gericht hulp vragen en te geven aan elkaar. Dit versterkt je team enorm.

JE GRENZEN VERLEGGEN

‘Dierenwijsheid’ nodigt uit om met de dieren als spiegel onszelf en onze omgeving op een nieuwe manier te bekijken en te onderzoeken. Met 250 oefeningen word je uitgenodigd om grenzen te verleggen als individu en als team. Dieren zijn anders en kunnen dingen die een mens niet kan. Daarin zit de kracht van het het boek, dat naadloos aansluit bij de dierenkaarten ‘Leren door dieren’. Laat je uitdagen!

BEWOGEN WORDEN

De dierenkaarten bevatten vele teambuilding spellen waardoor mensen sneller in beweging komen. Dankzij fysieke oefeningen gebeurt dat ook heel letterlijk. Daarnaast is praten met dieren als metafoor voor veel mensen makkelijker en veiliger. Hierdoor ontstaat er bij moeilijker kwesties eerder ontspanning, diepgang, beweging en verbinding in het team.

BLOG: WERKEN MET DIERENBEELDEN BLOG: WERKEN MET DIERENBEELDEN

 DE TEAMROLLEN

teambuilding-spellen

VOORDELEN SPEL ‘LEREN DOOR DIEREN’

Dieren fungeren als spiegel voor mensen, juist omdat ze zo anders zijn. Welke voordelen biedt dit?

engelenkaarten meer succes in je team

KENNISMAKINGSSPEL - voordelen meer openheid in communicatie

groene-vmeer creativiteit

engelenkaartendiepere transformatie

beeldcoachingmeer verbinding met jezelf en anderen

beeldcoachingmeer steun bij verwerkings- en loslaatprocessen

beeldcoachingmeer respect voor mensen die anders zijn

WAT VINDEN KLANTEN ERVAN?

”Het spel bleek een waardevolle bron van inspiratie en helder inzicht. Niet alleen tijdens 1-op-1 coachingsessies maar ook als kennismakingsspel voor een recent gevormd salesteam…”.

Salomé Philips, coach, counseler, trainer

”Mijn ervaring is dat de deelnemers zich kunnen verschuilen achter het dier, waardoor een bepaalde veiligheid en openheid ontstaat. De focus werd verlegd van angst naar uitdaging, waardoor ze werden uitgedaagd om de door hen zelf gekozen wens te realiseren”.

Amber Zwartbol – Managementboek

EEN VOORBEELD

De eerste stap om elkaar als salesteam nader te leren kennen was door een dier te kiezen, afgaande op de foto. Ieder dier heeft echter (net als wij mensen) heel eigen kwaliteiten, die aan de achterzijde van de kaart nader beschreven worden.

Wat te denken van een salesteam dat voornamelijk bleek te bestaan uit verzorgenden, zelfstandigen en spirituelen en zichzelf in deze “dierlijke” kwaliteiten ook herkenden? Meer lezen…..

HET RESULTAAT

Het “salesmasker” bleek bij de meesten slechts een dunne sluier over de ware aard. Dit zou een schokkende ontdekking kunnen betekenen, met veel weerstand en ontkenning als resultaat.

Het dierenspel zorgde echter voor een speelse en zachte manier van ”ont-wikkelen” waardoor zowel werkgever als teamleden heel bewust hun eigen verantwoordelijkheid konden nemen.