De slang als krachtdier helpt bij persoonlijke groei door los te laten. Daarover gaat onderstaande video. Meer weten over hoe je de kwaliteiten van dieren inzet bij coaching? Bekijk de coachingskaarten Leren door dieren.

Video: 2.01 min
Tekst: 1 min

krachtdier slang

We hebben ook de slang als krachtdier. Dat is ook een fijne in je team?! Nou ja, het is eigenlijk wel een fijne want de kwaliteit van de slang is dat hij dingen loslaat….

Zijn huid toch?

Ja dat klopt. En want dan is natuurlijk altijd de Rotterdamse vraag: waar blijkt het uit? Dat blijkt uit het volgende. Een slang groeit altijd door. Maar zijn huid groeit niet mee. Dus op gegeven moment wordt die huid te krap en dan moet hij dus om door te kunnen groeien – wat die anders kan want hij groeit door – dan moet ie loslaten.

kwetsbaarheid bij krachtdier slang

Maar dat maakt een slang heel kwetsbaar. Want voordat hij dan zijn huid afwerpt, is er wel een nieuwe huid ontstaan maar hij moet ze er echt een tijdje terug trekken om weer gewoon met nieuwe huid en al te kunnen functioneren.
Wat leren wij daarvan als mensen?

leren groeien door krachtdier slang

Nou ja eigenlijk dat je om te kunnen groeien ook moet loslaten want anders stopt de groei gewoon. Dan blijf je hangen in het oude en dat is wat is slang gewoon letterlijk laat zien. Ja oké. Mooi zo had ik er echt nooit naar gekeken want ik denk dan toch… – en ik ga er maar even voor het gemak vanuit ik niet de enige ben – dat als je als je mensen koppelt aan dieren, dat je bij een een slang denkt: moet je niet in je team hebben, misschien ook niet in je vriendenkring want het is gewoon een secreet.

elk dier heeft mooie dingen

Ja nee dus. Dat is ook wel het interessante van dit onderzoek wat we gedaan hebben naar de dieren dat er eigenlijk in elk dier gewoon hele mooie dingen zitten die wij misschien wel onvoldoende zien.

Meer weten over hoe je de slang als krachtdier en andere dieren kunt inzetten bij coaching? Bekijk de coachingskaarten Leren door dieren. Of lees voorbeelden van mooie toepassingen.

krachtdier slang