Stop pesten. In deze video een voorbeeld van een gepeste jongen die weer zelfvertrouwen kreeg door de inzet van de coachingskaarten Leren door dieren.

Video: 2.16 min
Tekst: 1 min

Stop pesten

Het wordt gebruikt bijvoorbeeld door door kindercoaches. Ik zal je een voorbeeld geven.
Er was een jongen die had het moeilijk en die werd best wel veel gepest en die kwam dus bij een
kindercoach om daarover te praten en die coach vroeg: wil jij blind een een kaart kiezen dus echt gewoon zonder
zelf te kijken? Wat koos hij?

Een schildpad.

Die jongen die baalde verschrikkelijk want een schildpad….: hoe snel gaat dat?. Hij zegt: zie je wel ik ben sloom het gaat helemaal niet goed. Toen zei die coach misschien kan je die kaart even omdraaien en kijken wat er staat.

Overal thuis

Bij het schildpad staat: overal thuis zijn. En verder:
ik ben daar thuis waar ik ben
ik hoef het geluk niet buiten mezelf te
zoeken, het zit in me.

Helen

Die jongen dacht: goh dat is toch wel interessant. Dat was ook wel grappig want als je dan verder leest dan staat er dat dus roofvogels zijn die zo’n schildpad  pakken en dan een stukje meenemen en dan laten vallen in de hoop dat zijn schild breekt en dat ze hem kunnen opeten. Maar als dat mislukt en dat mislukt nogal eens dan is die schildpad wel gewond dat schild is gewond maar dat heelt erg snel.

Dus doet ook een beroep op jouw helingsvermogen als je een tegenslag hebt: het helingsvermogen van jouw schild.

De boodschap is dus ook overal thuis zijn en als iets pijn doet ja het heelt. En je wordt als je het overleeft gratis op een andere plek gezet
een, soort het gratis OV…:))

Stop pesten met de coachingskaarten Leren door dieren

In dit voorbeeld werd gebruik gemaakt van de coachingskaarten Leren door dieren. Voor kinderen (en pubers) is het als coach of docent leuk én effectief om met dierenkaarten te werken. Spreek dit je aan? Klik dan voor meer info op de afbeelding hieronder. Succes!

stop pesten