liefde

In deze blog staan we stil bij een van de belangrijkste beeldcoaching-tips: het thema LIEFDE. Wat is liefde? Hoe ontstaat het? Hoe onderhoud je het? En hoe helpen beelden jou als coach om de liefde te laten stromen? In dit artikel 3 tips.

1 – Liefdesbeelden

Liefde is voor iedereen wat anders. We verschillen in hóe we liefhebben en in wát we liefhebben. Beelden kunnen helpen om elkaar te vertellen wat voor een ieder liefde is. Laat bijvoorbeeld een beeld kiezen bij vragen als: wat/wie heb je lief? Hoe ziet jouw liefde er uit? Kies een 2e beeld als antwoord op de vraag: wat helpt om mijn liefde te versterken?

2 – Liefdesgebaren

De liefdesgebaren die mensen naar elkaar toe uiten verschillen enorm. Met als gevolg dat mensen elkaar vaak misverstaan. Dat is bijzonder jammer. Jij reikt uit in liefde en de ander aanvaardt jouw gebaar niet omdat hij (of zij) het niet herkent als een liefdesgebaar. Bijvoorbeeld: jouw hulp wordt gezien als bemoeienis, een voorstel voor een uitje komt over als claim. Met beelden kun je dit soort ‘misverstanden’ veilig bespreekbaar maken. Vragen die je kunt stellen zijn: ‘kies een beeld bij hoe jij je liefde uit’. ‘Kies een beeld dat voor jou het ontvangen van liefde blokkeert’.  En: ‘kies een beeld dat jou helpt om je open te staan voor liefde’.

3 – Liefdeshunkering

Liefde… wie wil dat nou niet? En toch lijkt liefde soms een van de grootste tekorten op aarde. Hoe moeilijk soms ook…. liefde begint bij jezelf en niet bij de ander. Achter dit cliché zit een belangrijk en diepgaand proces van zelfaanvaarding, loslaten en meer. En ja, ook hier kunnen beelden helpen. Vraag een beeld te kiezen dat staat voor jouw zelfliefde. En een beeld dat helpt om tot meer zelfliefde/aanvaarding/loslaten/etc. te komen