foto challenge - jouw focus

Aandacht, mindfulness is een van de belangrijkste beeldcoaching-tips. Dat kun je oefenen waar je ook bent en wat je ook doet. Dat vraagt geen tijd, wel focus. Deze laatste oefening nodigt uit deze week te spelen met aandacht. Op deze manier pas je beeldcoaching toe op jezelf.  Experimenteer!

1. Focus
Maak een foto van jouw favourite focus onderwerp waaraan je op je  eigen unieke manier volledige aandacht wilt besteden. Dat onderwerp kan heel divers zijn: de kleuren groen in de natuur, handen, dankbaarheid, water, dieren, ruimte.

2. Hoe geef je aandacht?
Neem in stilte de tijd om de foto goed te bekijken. Wat valt op? Wat vraagt aandacht? Een kleur, zo ja welke? De lijnen? Een vorm? De sfeer? Iets anders? Print de foto uit als je wilt, of sla hem ergens op.

Spreek dan een periode met jezelf af om je onderwerp aandacht te geven. Hoe? Dat is voor iedereen anders. Erop letten als je op straat loopt, erheen gaan, eraan denken, erover lezen, goed waarnemen, visualiseren, schrijven, tekenen, liefde ‘sturen’, mediteren etc.
Je kunt het heel spiritueel maken, maar misschien past het wel meer bij je om bijvoorbeeld op cirkels te gaan letten als er cirkels op je foto staan. Misschien wil je wel iedereen die je tegenkomt groeten als er een mens op de foto staat. Het is dus helemaal aan jou!

3. Opbrengst
Pak de foto er bij en evalueer de opdracht voor jezelf of met een maatje. Is er iets duidelijker geworden over jou vorm van aandacht? Voelde je weerstand, humor, stilte, een denkend hoofd, voelde je niks? Eventueel kun je deze oefening herhalen na bijvoorbeeld een paar weken.

4. Delen?
Wil je jouw beeld(en) en ervaringen delen met anderen? Meld je dan aan voor de besloten FB groep.

Categorieën

  • Geen categorieën

Conflicten oplossen

No posts found.

Beeldcoaching

Geen bericht gevonden

Krachtdieren

No posts found.

Hulp bij loslaten

No posts found.

Onderwijs

No posts found.

VAN MINDFUL ZIJN NAAR MINDFUL COMUNICEREN

Basis van deze challenges zijn de coachingskaarten Mindful Communiceren met onder andere thema’s als mindfulness, talent, loopbaan, teambuilding en samenwerking. Je kunt de coachingskaarten hier bekijken.

mindful communiceren

VIND JE DIT LEUK?

Meld je dan aan voor de héle challenge: mindful zijn met jezelf.
Je krijgt 5 weken lang een opdracht. Daarna stopt het.

Ja ik wil de gratis foto-challenge
Mindful zijn met mezelf

 

Je e-mailadres is 100% veilig. Ik stuur je ook soms een e-mail met succestips.

dit veld niet invullen s.v.p.